Wraca zima, dlatego Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka z Kutna proponuje na dziś bardzo aromatyczną, aksamitną i rozgrzewającą zupę cebulową. Idealnie komponuje się z ziołowymi grzankami i rewelacyjnie smakuje. Poleca https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Cebulę obrać, przekroić na pół, następnie pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Cebulę z czosnkiem smażyć na maśle do momentu aż się lekko zrumieni. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i zmiksować blenderem. Gotować na małym ogniu przez kilka minut, po czym cały czas mieszając dodać pokrojone serki topione. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Chleb tostowy pokroić w kostkę, skropić olejem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Zrumienić na rozgrzanej suchej patelni.
Zupę cebulową podawać z ziołowymi grzankami.
Zmarźluch16:07, 13.04.2021
0 0
Tytuł złowróżbny, proszę ważyć bardziej słowa, bo serce me krwawi.....
Ale zupka brzmi zachęcająco ? 16:07, 13.04.2021