Zamknij

Grillowane ziemniaki otulone boczkiem

05:56, 05.09.2018 Redaktor Aktualizacja: 06:16, 06.09.2018
Skomentuj

Pieczone na ruszcie ziemniaki przesiąknięte smakiem aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku to świetny dodatek do grillowanego mięsa. Do końca lata jeszcze dwa tygodnie, pogoda dopisuje więc warto pogrillować z Eweliną Pędzikowską. https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 8szt młodych średnich ziemniaków
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • przyprawa do ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • pieprz i sól

Wykonanie:
Młode ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak owinąć w folię aluminiową. Ziemniaki grillować na grillu z każdej strony do miękkości. Ziemniaki można upiec również w piekarniku.

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%