Zamknij

Pieczone roladki z indyka z niespodziankami

10:27, 28.08.2018 Redaktor Aktualizacja: 10:34, 28.08.2018
Skomentuj

Szybkie, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, wyrazistą pikantną tradycyjną hiszpańską kiełbasą i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej na zimno. Zapraszamy na kulinarny blog kutnianki https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 750g fileta z indyka
  • 20 plastrów kiełbasy chorizo
  • 10 plastrów żółtego sera np. gouda
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • oliwa do posmarowania roladek i wysmarowania naczynia

 

Wykonanie:

Filet z indyka pociąć na 5 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem.

Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę.

Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%