Zamknij

Dary natury na zimę w eKuchni. Papryka w sosie pomidorowym

09:50, 16.08.2018 Redaktor Aktualizacja: 09:51, 16.08.2018
Skomentuj

Dojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą cebulą, pomidorami i aromatycznymi przyprawami tworzą idealny dodatek do każdego dania mięsnego oraz potrawy z makaronem. Zajrzyj na kulinarny blog Eweliny Pędzikowskiego http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 2,4kg czerwonej papryki
  • 8 średnich cebul
  • sól

Zalewa:

  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 16 łyżek cukru
  • 800g koncentratu pomidorowego
  • 8 ziele angielskie
  • 1 łyżka gorczycy
  • 5 listków laurowych

Wykonanie:
1. Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojone papryki i cebulę dokładnie wymieszać ze sobą, posypać solą i odstawić na 1 godzinę.
2. Zalewa:
Do garnka wlać ocet, olej, dodać cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe i całość zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować.
3. Po tym czasie dodać papryki z cebulą i doprowadzić do wrzenia, gotować około 15-20 minut.
4. Do każdego umytego słoika wlać paprykę w sosie, słoiki zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut.

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%