Domowy Fast Food z delikatnego, drobiowego, dobrze przyprawionego mięsa, bogaty w dużą ilość świeżych, naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw, podany z własnym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek i fajny pomysł na sycący, wartościowy obiad lub przekąskę. We wtorki, czwartki i soboty gotuje w eKuchni Ewelina Pędzikowska. Zapraszamy na jej bloga szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Sos:
Wykonanie:
Filet z kurczaka umyć, pokroić w większe podłużne kawałki, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym.
Salsa warzywna:
Papryki, umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, a ogórka dokładnie umyć i pokroić w grubszą kostkę. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, a cebulę w piórka. Papryki, ogórka, pomidorki, cebulę i kukurydzę przełożyć do miski i dokładnie wymieszać, następnie oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Sos:
Jogurt naturalny, majonez i ketchup przełożyć do miseczki, dokładnie ze sobą wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Tortille lekko posmarować wodą, a następnie ułożyć z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej. Na każdej zgrillowanej tortilli ułożyć jeden plaster sałaty, fileta z kurczaka, salsę warzywną, polać sosem i zwinąć w rożek. Podawać na ciepło.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz