Rewelacyjny chłodnik pachnący świeżym koperkiem na bazie zielonego ogórka, szczypiorku, rzodkiewek połączonych zsiadłym mlekiem i jogurtem naturalnym, podany z jajkiem na twardo to świetna propozycja letniej, chłodzącej zupy na gorące dni. Zapraszamy na kutnowski kulinarny blog https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Obrane ogórki, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach szczypiorek drobno posiekać. Jogurt wymieszać ze zsiadłym mlekiem i śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek i koperek. Całość dokładnie wymieszać, dodać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Chłodnik podawać z jajkiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz