Zamknij

W eKuchni trwa sezon truskawkowy trwa. A może omlecik?

06:26, 21.06.2018 O.R Aktualizacja: 07:21, 21.06.2018
Skomentuj

Idealne rozwiązanie na pożywne, energetyczne śniadanie okraszone bogactwem witamin i poezji smaku świeżej truskawki. Zawarte w cieście wiórki kokosowe i cynamon nadają niepowtarzalny smak. Smakuj z Eweliną Pędzikowską.

Składniki na 2 porcje:

  • 4 jajka
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • masło do smażenia
  • 125g serka Philadelphia
  • 250g świeżych truskawek
  • 10 kostek deserowej czekolady
  • 2 łyżki mleka

Wykonanie:

Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie dodać żółtka, nadal miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Połowę przygotowanej masy wylać na wysmarowaną masłem patelnię. Omlet usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Z pozostałej masy usmażyć drugiego omleta. Truskawki pokroić w kostkę. Usmażone omlety posmarować serkiem Philadelphia, dodać truskawki i złożyć na pół. Czekoladę rozpuścić w mleku a następnie polać na wierzchu omlety.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%