Sałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno. Poleca Ewelina Pędzikowska https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Filety z morszczuka pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z limonki. Następnie owinąć folią aluminiową i piec
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę z groszkiem odcedzić z zalewy, a oliwki pokroić w plasterki. Ziemniaki, marchewkę z groszkiem, jajka, oliwki, rybę i majonez dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz