Zamknij

Ziemniaczana sałatka z pieczonym morszczukiem

07:02, 01.03.2018 O.R Aktualizacja: 15:30, 01.03.2018
Skomentuj

Sałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno.  Poleca Ewelina Pędzikowska https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 450g fileta z morszczuka
  • 1 słoik marchewki z groszkiem
  • 5 jajek
  • 50g czarnych drylowanych oliwek
  • 4 łyżki majonezu
  • sok z limonki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Filety z morszczuka pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z limonki. Następnie owinąć folią aluminiową i piec
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę z groszkiem odcedzić z zalewy, a oliwki pokroić w plasterki. Ziemniaki, marchewkę z groszkiem, jajka, oliwki, rybę i majonez dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%