Zamknij

Stawiam na drób! Szkolenia i wielkie gotowanie w Troczewskim

15:12, 22.02.2018 O.R
Skomentuj

Związek Polskie Mięso organizuje szkolenia kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych pod hasłem Stawiam na drób! Dziś w Zespole Szkół nr 2 w Kutnie doświadczony mistrz kuchni Marcin Budynek, Judyta Szymkowiak dietetyk, koordynator programu oraz trener z Akademii Kulinarnej Budynka - Bartosz Łukaszewicz przeprowadzili instruktaż z zakresu obróbki technologicznej mięsa drobiowego w formie prelekcji merytorycznej oraz praktycznej. Uczniowie "Troczewskiego" poznali nowoczesne metody obróbki drobiu, marynowanie drobiu, kompozycje smakowe i aranżacja potraw.

Celem zrealizowanego przedsięwzięcia było wyedukowanie uczniów z zakresu jakości mięsa drobiowego, a także zaprezentowanie wariacji kulinarnych z polskim mięsem drobiowym w roli głównej. Szkolenia odbywały się w systemie jednodniowym i były podzielone na dwie części: część teoretyczną i część praktyczną.

Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych przez młodzież potraw. Nad całym przedsięwzięciem czuwała Emilia Durka oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych. A zmagania uczniów obejrzał i uwiecznił dla Was Piotr Szatkowski.

WIELKA GALERIA

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

fdfdfdfdfdfd

2 2

bzdura - dzisiejszy drób to chemia. to nie to co kura z wybiegu od babci 12:49, 23.02.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo
0%