Dziś w eKuchni szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka na bazie tuńczyka, kaszy perłowej oraz kolorowych, bogatych w witaminy warzyw.
- Idealnie skomponowane składniki sprawiają, że sałatka smakuje rewelacyjnie - mówi Ewelina Pędzikowska.
Składniki:
185g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
100g kaszy perłowej
2 ogórki kiszone
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
5 jaj
4 łyżki posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
3. Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę.
4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
5. Cebulę i czosnek drobno posiekać.
6. Wszystkie składniki sałatki: kaszę, tuńczyka, kukurydzę, paprykę, ogórki, jajka, cebulę, czosnek i szczypiorek przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać.
I jemy!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz