Zamknij

Kolorowa sałatka z tuńczykiem, kasza perłową i warzywami

09:11, 18.01.2018 O.R
Skomentuj

Dziś w eKuchni szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka na bazie tuńczyka, kaszy perłowej oraz kolorowych, bogatych w witaminy warzyw.

- Idealnie skomponowane składniki sprawiają, że sałatka smakuje rewelacyjnie - mówi Ewelina Pędzikowska.

Składniki:

185g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym

1 czerwona papryka

1 puszka kukurydzy

100g kaszy perłowej

2 ogórki kiszone

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku

5 jaj

4 łyżki posiekanego szczypiorku

4 łyżki majonezu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.

3. Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę.

4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.

5. Cebulę i czosnek drobno posiekać.

6. Wszystkie składniki sałatki: kaszę, tuńczyka, kukurydzę, paprykę, ogórki, jajka, cebulę, czosnek i szczypiorek przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać.

I jemy!

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%