Zamknij

Kurczak a la caprese. Szalona kuchnia Eweliny proponuje

22:42, 18.10.2017 Redaktor
Skomentuj

Delikatne mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej bazylii i sera prosto z Italii. Ewelina Pędzikowska zachęca do gotowania z szalonakuchniaeweliny.bloog.pl/

Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka

240 g mozzarelli

2 pomidory

14 liści świeżej bazylii

masło do wysmarowania formy

sól

pieprz

słodka czerwona papryka

Wykonanie:

Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%