Delikatne mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej bazylii i sera prosto z Italii. Ewelina Pędzikowska zachęca do gotowania z szalonakuchniaeweliny.bloog.pl/
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
240 g mozzarelli
2 pomidory
14 liści świeżej bazylii
masło do wysmarowania formy
sól
pieprz
słodka czerwona papryka
Wykonanie:
Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz