Szybka, łatwa w przygotowaniu, idealnie sprawdzająca się na imprezach sałatka z szynki drobiowej, serowych pierożków tortellini, kukurydzy oraz świeżej papryki, ogórka i pora to propozycja Eweliny Pędzikowskiej na pyszne danie w niedzielne popołudnie z gośćmi. Zapraszamy na http://szalonakuchniaeweliny.bloog.pl/
Składniki
250g pierożków tortellini z serem
1 duży zielony ogórek
15cm pora
1 pęczek szczypiorku
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 puszka kukurydzy
250g szynki drobiowej
sól
pieprz
majonez
oliwa
Wykonanie
Pierożki ugotować według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy. Szczypiorek i pora drobno posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy, obranego ogórka, papryki i szynkę pokroić w kostkę. Sałatkę układać kolejno warstwami: 3/4 pierożków tortellini, kukurydza, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, zielony ogórek, czerwona papryka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, szynka drobiowa, żółta papryka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, por i pozostała ilość pierożków tortellini. Wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz