Zamknij

Drugie śniadanie w pracy: Sałatka z tuńczykiem i awokado

18:45, 26.09.2017 O.R
Skomentuj

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Zapraszamy do szalonej kuchni Eweliny Pędzikowskiej.

Składniki:

2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym

2 awokado

40g rukoli

50g świeżego szpinaku

4 jajka

10 pomidorków koktajlowych

1 czerwona cebula

1 pęczek szczypiorku

sól

pieprz

Sos:

4 łyżki śmietany 18%

4 łyżki majonezu

1 łyżka soku z limonki

sól

pieprz

Wykonanie:

Tuńczyka odsączyć z zalewy, a szpinak, rukolę umyć i osuszyć. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i pokroić na mniejsze części. Pomidorki pokroić na czwórki, cebulę w piórka, a szczypiorek drobno posiekać. Składniki sosu wymieszać ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na półmisku następnie oprószyć solą, pieprzem i polać sosem.

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%