Zamknij

W czwartek w eKuchni sezonowe ciasto ze świeżymi malinami

07:55, 27.07.2017 O.R
Skomentuj

Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na bazie kefiru, z dodatkiem słodko - kwaskowych orzeźwiających świeżych malin to propozycja Eweliny Pędzikowskiej na sezonowe ciasto z owocami. Zapraszamy na http://szalonakuchniaeweliny.bloog.pl/

Składniki:

Ciasto:

500g kefiru

4 jajka

130g masła extra

200g cukru

3 szklanki mąki pszennej

3 łyżeczki cukru wanilinowego

3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Dodatkowo:

400g malin

2 łyżki brązowego cukru

2 łyżeczki bułki tartej

cukier puder do posypania

masło do wysmarowania formy

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrami na puszystą masę, dodać kefir, rozpuszczone masło, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszać.

Ciasto wylać do okrągłej formy o średnicy 23 cm wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypać bułką tartą, ułożyć maliny i posypać brązowym cukrem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić i posypać cukrem pudrem.

I mlask!

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%